Příspěvky 1 až 3 z 3
  1. #1

    Výchozí Vajíčka s bílou skořápkou - praskání

    Je pravda, že vajíčka s bílou skořápkou více praskají - skořápka je prý tenčí? Víte o tom někdo něco, případně proč?

  2. #2
    Jája
    Host

    Výchozí Re: Vajíčka s bílou skořápkou - praskání

    Ano, říkaly to už babičky - bílá vajíčka mají tenčí skořápku, při vaření častěji prasknou. Před vařením je dobré dát je na chvilku do teplé vody, aby se prohřála. Vajíčka se pak vaří tak, aby byla ponořená, ale aby vody nebylo moc. Do vody na vaření se přidává sůl nebo ocet. Vařit nezakrytá, max do 10 minut.

  3. #3

    Výchozí Re: Vajíčka s bílou skořápkou - praskání

    Je to tak, doporučuji vyzkoušet o velikonocích, např. při dělání kraslic, tam je to opravdu znát, asi je to maličko jiným složením skořápky - poměrem jednotlivých složek.

Podobná vlákna

  1. Nalezl jsem ptačí vajíčka
    Založil Juric v sekci Obecná diskuze
    Odpovědi: 8
    Poslední příspěvek: 21. 05. 2017, 17:17
  2. vajíčka na balkoně
    Založil Neregistrovaný v sekci Obecná diskuze
    Odpovědi: 1
    Poslední příspěvek: 23. 06. 2013, 21:51

Štítky pro toto vlákno